Какво трябва да знаем преди да купим първия си вибратор

Какво трябва да знаем преди да купим първия си вибратор

Въпреки че все още е популярно схващането, че вибраторите са предназначени за самотни жени и лесбийки, истината е, че всеки, независимо от пола и сексуалната ориентация, може да се възползва от удоволствието, което секс играчките предоставят, сам или с партньор. Те не са само за необвързани, а още по-малко са само за жени. Днешният пазар предлага разнообразие от вибратори с най-различни функции, така че всеки може да се убеди в предимствата на вибрацията.

Разбира се, всеки е учил анатомия в училище и познава човешката полова система и репродукция (или поне би трябвало), но когато става въпрос за сексуално удоволствие и оргазми, често трябва да налучкваме. Липсата на информация в това отношение може да е много опасна. Съвременната попкултура оставя у нас впечатлението, че оргазъм се постига лесно и при всеки акт, когато реално нещата не изглеждат така при повечето жени. А когато опитът им се разминава с представата им за това как трябва да стоят нещата, те често се чувстват сякаш нещо не е наред с тях. А всъщност проблемът не са (само) те.

Външната стимулация (клитор, пенис) не трябва да се пренебрегва, защото повечето хора се нуждаят от нея, за да достигнат оргазъм. На пазара има разнообразие от вибратори, предназначени специално за клиторна стимулация или такива, които могат да се ползват едновременно за външна и вътрешна стимулация, а всяка вибрираща играчка може да стимулира пениса. За вътрешна стимулация (вагинална, анална, простата, Г-точка) потърсете нещо с извивка, тъй като тези части реагират добре на постоянна, ритмична стимулация. Всичко, което се изпозва анално, трябва да има широка основа, за да не се изгуби в тялото ви, а когато е било в ануса е препоръчително да не се доближава до останалите ви части, ако не искате инфекция.

Няколко въпроса могат да ви насочат и да ви помогнат при избора. Каква стимулация предпочитете – външна или вътрешна? Държите ли играчката да е тиха? Или водоустойчива? Има ли значение дължината/обиколката? По-трайна ли предпочитате или такава, която няма да издържи толкова дълго, но ще е по-евтина? Сами ли ще я ползвате или с партньор? Дори да не знаете отговорите на всички въпроси, те ще ви помогнат да се сдобиете с повече яснота.

Преди да направите окончателен избор може да прочетете няколко ревюта онлайн. Не винаги това, което е най-популярно ще е най-доброто за вас, но поне ще се ориентирате в пазара. По-добре пазарувайте директно от производител, когато е възможно, или от легитимни секс шопи, а не от съмнителни търговци.

И не забравяйте лубриканта! Телата ни не могат постоянно да произвеждат секрет, а лубриканта ще ни помогне с неприятното търкане. Само избягвайте лубриканти с глицерин и парабени, защото могат да предизвикат алергични реакции. Не използвайте лубриканти на мазна основа за вътрешна стимулация, а със силиконови играчки използвайте само такива на водна основа.

И не очаквайте от една играчка да задоволи всичките ви нужди. Това е първият ви вибратор, но не е задължително да е последният. Експериментирайте и опознавайте тялото си. Ако не сте случили на вибратор от първия път, винаги можете да пробвате нещо различно. И не се ограничавайте само със соло преживявания. Използването на играчки с партньор може да доведе до незабравими моменти и експлозивни оргазми.

На какъвто и вибратор да се спрете в крайна сметка, не забравяйте да се забавлявате!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *