Секс по време на цикъл? Да!

Сексът по време на цикъл – едно изненадващо приятно преживяване всеки месец или нещо, което да избягваме на всяка цена? Изглежда, че за много хора интимните ласки през този период са табу. Причините могат да бъдат различни, като най-често това са страх, предразсъдъци, обусловеност, отвращение.

Аргументите в полза на секса по време на менструация обаче не само че са повече, но са и много по-обосновани. Ето защо да не го избягваме:

Сексът през този период може да облекчи неприятните симптоми, които много жени изпитват. Много по-приятна терапия от болкоуспокояващите. Освен това сексът може да скъси цикъла ти. Контракциите на матката по време на оргазъм карат кръвта да излиза по-бързо, което означава, че редовните интимни ласки могат да намалят продължителността на менструацията с 1-2 дена.

Не цапа толкова, колкото си мислиш. Освен ако нямаш изключително тежка менструация, едва ли ще свършите в локва кръв, както вероятно си представяш. Средното количество кръв, което една жена отделя по време на цикъл е между 30 и 40 милилитра. Това е за период от няколко дни. Така че представи си колко всъщност се отделя за една минута. После си помисли колко обикновено продължава един полов акт.

Ако все пак се притесняваш, винаги може да го направите в банята. Или да сложиш нещо под себе си. Ако все пак изцапате чаршафите, просто ги изперете. Нека си признаем – няма жена, която поне веднъж в живота си да не е цапала спалното бельо, докато спи. Да, неприятно е, но не е нищо толкова фатално.

Ако пък се притесняваш по-скоро от това, че кръвта ще попадне върху партньора ти, не забравяй, че в нея няма нищо токсично, нито отвратително. В самата менструация няма нищо отвратително или неестествено. А когато правиш секс по време на цикъл, всъщност се бориш срещу стигмата около женското тяло и менструацията. Да, по много малък и частен начин, но все пак си е вид активизъм.

Вероятно си забелязала, че в този период от месеца либидото ти обикновено удря тавана. Защо да пропускаме нещо, което наистина искаме, само защото сме изплашени от малко кръв? Отдай се на желанието. А хубавото на кръвта е, че действа като естествен лубрикант 🙂

Това е и периодът, през който жените обикновено се чувстват в най-лошата си форма – подут корем, подпухналост, влошена кожа… Сексът може наистина да повдигне самочувствието ти и да те накара да се почувстваш привлекателна, когато имаш най-голяма нужда от това.

И въпреки че не говорят за него, много повече хора, отколкото си мислиш, го правят. Защото няма нищо страшно и неприятно. Все пак може сексът по време на цикъл да не е за теб. Ако решиш да му дадеш шанс, направи го по най-важната причина от всички – защото наистина го искаш.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *