Наръчник за по-безопасен и приятен секстинг

Телефонът ти изпиуква. Може да е всичко – груповият чат на офиса, седмичният бюлетин на любимия блог или напомняне за някоя неплатена сметка. Но вместо това е простичка молба: SEND NUDES! Изкушаващ и убедителен апел.

Желанието да изпращаш и получаваш голи снимки е напълно нормално. Секси селфитата са вид себеизява и самоопределяне, начин да изразим себе си. А и са страшно възбуждащи! Но това да ги споделяш или не е личен избор, а поверителността на комуникацията е твое право. С всяка снимка, която правим, поемаме известен риск (дори и да не я споделяме с никого), но все пак е разумно да се погрижим за безопасността си, доколкото можем.

Ето моите съвети как тези занимания да ни носят удоволствие, а не проблеми:

Преди всичко, насладата

Не забравяйте да се наслаждавате на това, което правите. Използвайте камерата на телефона си и намерете страните и ъглите, които най-много харесвате. При голите снимки няма правила и ограничения. Не е нужно те да са порнографски, нито пък да са на нивото на професионална будоарна фотография. Вие решавате колко и как да покажете. Направете колкото е нужно снимки и изберете най-добрите.

bezopasni goli snimki

 

Запазете анонимността си

Това е изключително важно, особено ако нямате пълно доверие на човека, с когото споделяте снимките си. Избягвайте да заснемате лицето си и обърнете внимание на други детайли, които могат да разкрият самоличността ви като татуировки, рождени белези и т.н., както и самата обстановка – мебелите и вещите около вас. С приложения като ObscuraCam можете да пикселизирате всички тези изобличаващи подробности.

Имайте предвид също, че всяка снимка има метаданни – информация за устройството ви, времето и мястото, на които е направена. Използвайте инструменти за обработка на снимки, за да се отървете от тези данни. Например Photo Exif Editor.

bezopasni goli snimki

Използвайте безопасни канали за споделяне

Сигурните приложения за споделяне на лична информация са с отворен код и предлагат криптиране от край до край, блокиране на скрийншотовете и „самоунищожаващи се“ съобщения, които изчезват от двете устройства и двата сървъра. Освен това не изискват имейл, телефон или истинското ви име, за да се регистрирате. Но приложение, което да отговаря на всички тези критерии, по-скоро не съществува. Всяка апликация има своите предимства и рискове.

Все пак не използвайте смс, WhatsApp, Facebook, Tinder, iMessage, Telegram, Viber или която и да е чат услуга, която може да покаже телефонния ви номер или позволява снимките да бъдат свалени. Избягвайте и тези без криптиране от край до край. Приложения като Confide и Wickr Me използват криптиране, а снимките изчезват щом бъдат видени, освен това не изискват телефонен номер за регистрация.

bezopasni goli snimki

Изтрийте или скрийте добре

Добра практика е да трием селфитата си веднага след като сме ги изпратили. Не забравяйте, че телефонът ви създава бакъпи на снимките ви и ги пази в различни папки, така че уверете се, че сте се отървали от всички копия.

Ако искате все пак да запазите снимките си, съхранявайте ги в криптирани папки и не споделяйте паролата си с никого. За най-сигурно използвайте PGP.

Още няколко практични съвета

Създавайте силни пароли с дълги думи и специални символи. Ако е възможно, криптирайте целия си телефон. Не споделяйте пасовете си с никого и не давайте телефона си на хора, на които нямате доверие. Внимавайте също, когато използвате публични WiFi мрежи. Гледайте в тези случаи приложенията и сайтовете, в които влизате, да са с криптирани връзки (с httpS в URL-а). Може също да свалите VPN софтуер като Bitmask или OpenVPN.

bezopasni goli snimki

Дали да публикувам

Да имате публикувани голи снимки в интернет пространството не е непременно нещо лошо. Стига решението за това да е ваше. Има нещо освобождаващи и овластяващо в това да споделим голите си тела, а защо не и по този начин да предизвикаме диалог за сексуалността и удоволствието.

 

 

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *